Psihoterapia este o forma de tratament medical care se concentreaza pe problemele de natura psihologica, comportamentala sau emotionala. Aceasta forma de terapie implica colaborarea intre un pacient si un terapeut, care lucreaza impreuna pentru a identifica si rezolva problemele de sanatate mentala ale pacientului.

Psihoterapia poate fi folosita pentru o varietate de simptomatologii, inclusiv depresie, anxietate, tulburari alimentare, abuz de substante, probleme de relatie, stres post-traumatic si multe altele. In general, psihoterapia poate fi benefica pentru orice persoana care se confrunta cu probleme de sanatate mentala sau emotionale, care ii afecteaza calitatea vietii si capacitatea de a functiona in viata de zi cu zi..

Cand continuam sa muncim din greu atat fizic, cat si emotional, pana cand ajungem la epuizare fizica si emotionala, putem deveni stresati si epuizati. Acest lucru poate duce la probleme precum anxietatea si depresia. La fel ca lumanarea, riscam sa ne topim.

Terapia de familie este un tip de terapie psihologica care se concentreaza pe imbunatatirea relatiilor si comunicarii dintre membrii unei familii. Scopul terapiei de familie este de a ajuta familia sa se adapteze la schimbari sau sa depaseasca probleme si conflicte, precum si de a imbunatati relatiile dintre membrii familiei.

Hipnoza este o metoda foarte efectiva in stimularea schimbarii, totusi trebuie sa intelegi ca, indiferent de ceea ce ai vazut la TV sau in filme, hipnoza nu insemna pierderea controlului ci este un proces in care TU esti elementul de baza, ea fiind o relatie de parteneriat intre tine si psihoterapeut.

Anxietatea este o experienta emoionala comuna pe care oamenii o pot simti in fata situatiilor stresante sau incerte. Este o reactie naturala a corpului la stres si poate fi utila in anumite situatii, insa daca persista sau devine prea intensa, poate afecta calitatea vietii si capacitatea de a face fata situatiilor cotidiene.

Tulburarea psihosomatica este o afectiune psihologica care implica aparitia unor simptome fizice, de obicei lipsite de o explicatie medicala. Persoanele cu aceasta afectiune pot avea ganduri, sentimente sau ingrijorari excesive cu privire la simptome – ceea ce le afecteaza capacitatea de a functiona bine.

Consilierea psihologica este un proces terapeutic in care o persoana primeste sprijin si indrumare de la un specialist in domeniul psihologiei pentru a face fata problemelor sau dificultatilor emotionale, relationale sau de alta natura. Scopul principal al consilierii psihologice este de a ajuta pacientul sa-si imbunatateasca starea emotionala, sa-si dezvolte abilitatile de coping si sa gaseasca solutii pentru problemele cu care se confrunta.

Terapia tulburarilor depresive este un tip de terapie psihologica utilizat in tratarea depresiei. Depresia este o tulburare emotionala caracterizata prin tristete, pierderea interesului sau placerii, sentimente de vinovatie sau inutilitate, pierdere sau crestere in greutate, probelme cu somnul, dificultati in concentrare si/sau gandire si/sau simtul sinelui depreciat. Terapia tulburarilor depresive se concentreaza pe a ajuta pacientul sa inteleaga si sa gestioneze simptomele depresiei prin schimbarea modului de gandire si de comportament, dezvoltarea de abilitati de coping si cresterea sentimentului de incredere si control asupra vietii lor.

Terapia de cuplu este un tip de psihoterapie in care un terapeut cu experienta ajuta persoanele implicate intr-o relatie romantica sa obtina o noua perspectiva asupra relatiei lor, sa-si rezolve conflictele si sa-si imbunatateasca relatia folosind o varietate de interventii terapeutice.

Mindfulness este capacitatea umana de baza de a fi pe deplin prezent, constient de locul in care ne aflam si ce facem, si nu prea reactiv sau coplesit de ceea ce se intampla in jurul nostru. In timp ce mindfulness este ceva pe care toti il posedam in mod natural, este mai usor disponibil pentru noi atunci cand exersam zilnic.

Terapia tulburarilor alimentare este o forma de tratament psihologic specializat pentru persoanele care sufera de tulburari alimentare, cum ar fi anorexia nervoasa, bulimia nervoasa, tulburarea de alimentatie compulsiva sau alte tulburari ale comportamentului alimentar.

Aceasta forma de terapie se concentreaza pe dezvoltarea de abilitati si strategii pentru a ajuta pacientii sa gestioneze simptomele si sa-si schimbe comportamentul alimentar disfunctional. Terapia tulburarilor alimentare poate fi individuala sau in grup si poate fi adaptata la nevoile si preferintele individuale ale pacientului.


Terapia Centrata pe Obiective si Solutii

Terapia centrata pe obiective si solutii este un tip de terapie psihologica care se concentreaza pe identificarea solutiilor si a resurselor pe care le are deja pacientul, in loc sa se concentreze asupra problemelor si a cauzelor acestora. TCBS este o terapie pe termen scurt, care se concentreaza pe obiectivele pe care le are pacientul pentru a ajunge la o solutie pozitiva intr-un timp cat mai scurt.

Adresa

Adresa: Piata Universitatii 

030011 Bucuresti

Contact

info@mind-soul-therapy.eu

clinica.mind.soul@gmail.com

Telefon

+40787.734.444

Sedintele de terapie se pot sustine in Romana, Engleza, Franceza, Spaniola sau Italiana.